African Summer Rooibos Thee

Rooibos Thee

€ 3,95
Bestellen
Groene Rooibos Puur

Groene Rooibos thee

€ 3,30
Rooibos Weense Ananas Citroen Sorbet

Weense Ananas Citroen Sorbet

€ 4,10
Bestellen
Rooibos Cactus Vijg

Rooibos thee

€ 3,80
Rooibos Chai

Rooibos thee

€ 4,60
Biologische Rooibos Pure

Biologische thee

€ 3,30

Rooibos thee

Ben je op zoek naar rooibos thee?

De naam Rooibos is Afrikaans en afgeleid van het Nederlandse Rood Bos of ‘rode bush’. Rooibos thee wordt gemaakt van de bladeren van de “Aspalathus linearis” plant . Rooibos groeit in een klein gebied in Zuid-Afrika, het fynbos in de omgeving van de Cederberg (Zuid-Afrika). De bladeren worden gebruikt voor de rooibos thee. Sinds circa 1930 wordt de plant gekweekt met als doel het vervaardigen van een op thee lijkende drank.

De bladeren van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. In de laatste fase van de oxidatie krijgt de rooibos haar roodbruine kleur.

In tegenstelling tot de echte thee bevat rooibos geen cafeïne en bijna geen tannine. Rooibos bevat antioxidanten zoals vitamine C, calcium en ijzer.
Er worden veel medicinale kenmerken aan rooibos toegeschreven. Zo zou Rooibos goed zijn voor:

  • Het stoppen van de veroudering van de huid.
  • Het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel bij diabetici
  • Het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte
  • Het verbeteren van de werking van het immuunsysteem

Groene Rooibos Thee

De Groene Rooibos thee is gemaakt van rooibos bladeren, maar nadat de bladeren geplukt zijn worden deze niet gefermenteerd. De bladeren worden gestoomd om het fermenteren direct na de pluk te stoppen. Daarna worden de bladeren gerold en gedroogd en worden deze gehakt tot thee.

Groene Rooibos is een meer aromatische thee dan gefermenteerde rooibos. Ook is aangetoond dat groene rooibos meer waardevolle voedingsstoffen bevat dan gewone Rooibos, meer mineralen en antioxidanten. Groene rooibos is veel lichter van kleur en heeft niet de diep rode kleur zoals gewone rooibos. De rode kleur komt pas als de bladeren gefermenteerd worden.