Lapacho thee

Ben je op zoek naar lapacho thee?

Lapacho is een houtsoort en komt van de Tabebuia impetiginosa boom. Deze boom komt voor in heel Latijns-Amerika. Door zijn geneeskrachtige werking wordt Lapacho al eeuwenlang ook wel levensboom genoemd. Het binnenste van de boomstam wordt gemalen en als fytotherapeutisch geneesmiddel en thee gebruikt.
 

Is Lapacho wel echte thee?

Eigenlijk is Lapacho geen echte thee. Thee is officieel afkomstig van de Camelia Sinensis plant.  Lapacho is afkomstig van een boom en uit een ander gebied van de wereld.
 

De smaak van Lapacho

De kleur van Lapacho is bruin en de smaak is een beetje houtig/zoetig.
 

Lapacho thee zetten

Voor het zetten van Lapacho moet je even de tijd hebben, de aanbevolen trektijd is namelijk 15 tot 20 minuten. Dit heeft de mélange ook wel nodig in verband met de smaak. Gebruik 2 gram per kop en 12 gram per liter met water van 100 graden Celsius.
 
Het is af te raden om lapacho thee te drinken bij zwangerschap. Verder wordt er vaak aangegeven het niet langer dan 6 weken achter elkaar gedronken worden. Na een periode van 6 weken moet er een pauze van 4 weken ingelast worden.
 

Gezondheidsvoordelen

De Lapacho is één van de onmisbare middelen uit het kruidenassortiment van de Braziliaanse Callawaya-indianen en de Inca's. Het bevat diverse stoffen (waaronder saponine en selenium) die ziekteveroorzakers en parasieten zouden kunnen verdrijven. De Inca's hebben deze boom gebruikt om er vele kwalen mee te kunnen genezen. De Braziliaanse indianen gebruikten de binnenste bast eveneens voor een groot aantal toepassingen zoals; darmontsteking,  koorts, keelontsteking, dysenterie, helen van wonden, ge­wrichtsontstekingen, blaasontsteking, aandoeningen van de luchtwegen, storingen in de bloedsomloop, en slangenbeten.
 
 

Er zijn geen resultaten gevonden.