Honeybush thee

Bent u op zoek naar honeybush thee?

Honeybush thee is een uniek en zeldzaam bloemendrankje uit Zuid-Afrika. Deze thee wordt ook wel Kaapthee, bossie thee, berg thee en bush thee genoemd en wordt al sinds de 18e eeuw gedronken door de Afrikaanse volksstam "Khoi'. Honeybush is een inheemse plant van de cyclopia-familie en wordt in Zuid-Afrika “Heuningbos” genoemd. Deze thee is verwant aan de rooibos, maar is geen rooibos. Als de Honeybush in bloei staat, wordt een honingachtig aroma verspreid over de heuvels, vandaar de naam Honeybush.

Is Honeybush wel echte thee?

Eigenlijk is Honeybush geen echte thee. Thee is officieel afkomstig van de Camelia Sinensis plant. Honeybush is afkomstig van een compleet ander soort plant en uit een ander gebied van de wereld.

De smaak van Honeybush

Honeybush bestaat uit een houtachtige structuur en wordt gewonnen uit de naalden die op de takken groeien. Deze worden blootgesteld aan lucht waardoor ze gaan oxideren en rood kleuren en een heerlijke smaak krijgen. Honeybush is ook wat donkerder en minder oranje van kleur dan Rooibos. Honeybush bevat van nature een aparte, lichte honingsmaak.
Door de natuurlijke zoetheid is het ook een fijne thee voor kinderen. Zeker als ze de bitterheid van zwarte thee niet kunnen waarderen.

Voordelen voor de gezondheid

Honeybush zit vol met vitaminen, mineralen, antioxidanten, heeft een laag looizuurgehalte en bevat geen cafeïne.
Het staat onder andere bekend om de volgende gezonde eigenschappen:

  • kalmerende en ontspannende werking
  • helpt bij constipatie
  • helpt bij huiduitslag- en irritatie
  • in Zuid-Afrika wordt Honeybush ook vaak gebruikt bij verkoudheid en hoesten

 

Er zijn geen resultaten gevonden.